Vestlesime meie restorani peakoka Merlin Vettikuga Fotografiska Restorani väärtustest ja kontseptsioonist. Ootame Sind ikka külla!
Kui tihti ja vastavalt millele muutub Fotografiska Restorani menüü?
Fotografiska menüü muutub hooajaliselt, vähemalt korra aasta-aja vahetudes. Kui aga tooraine valik on rikkalikum, nagu suvel, lähtume värskete saaduste kättesaadavusest. Seetõttu muudame isegi paari nädala tagant üksikuid detaile.
Kuidas seote toidu hooajalisuse ja jätkusuutlikkuse?
Menüü loomisel lähtumegi eelkõige sellest, mis on meile kõige paremini antud hetkel kättesaadav, mis on meile võimalikult lähedal, kuidas teda on kasvatatud või püütud või korjatud.
Toetades kohalikku ettevõtjat, saame luua talle platvormi, et arendada enda ettevõtlust, jätkata meie tooraine tootlikkuse parandamist. Tuleb tunnistada, et Eestis on toorainega lood keerulised ning meie pääsetee luua midagi erilist tulebki meie ideest teha seda jätkusuutlikkust silmas pidades. Kui sa pead pingutama selle nimel, et nii-öelda koorida kõigelt seitse nahka, siis hoiadki sa tihti alles iga viimase kui jupikese, et sellest midagi põnevat luua.
Ka kauba vähese tellimisega saame hoida loodust.
Mis on erilist uues menüüs, mida saab maitsta augusti algusest?
Augusti alguses saab meie menüüst leida tuttavaid maitsed, kuid ka uusi katsetusi. Me liigume vaikselt sügise poole ja rohkem muudatusi ilmselt jääbki sinna suunal, kui hakkavad tulema uued viljad. Praegu aga keskendume sellele, kuidas veel sellest suve tippajast kõike kätte saada. Niisiis lisame menüüle pigem väikest särtsu ja värvi kuldkollaste kukeseentega, värviliste lehtpeetide, rohelise nõgesega, Lõuna-Eesti lillade kartulitega, katuseaia aromaatse basiilikuga jne.
*Jagame Sinuga ka väikest üllatust – alates 28. augustist alustame palavalt armastatud brunchidega uut viisi 1. korruse kohvikus ja sisehoovis. Edasise info jaoks hoia silm peal meie veebilehel! |