VEINISOOVITUSED JAANIPÄEVAKS
Eestlastele meeldib puhata looduses ja korraldada grillipidusid. Meie jaoks on see suvine puhkus sõprade ja lähedastega. Pole üllatav, et paljude jaoks on jaanipäev veelgi armastatum ja oodatum kui jõulud või aastavahetus.
Meie lühike suvi kutsub minema loodusesse: metsa, saartele, järve või mere äärde. Me valmistame oma grillid ette, leiame uusi retsepte maitsvate marinaadide jaoks ning huvitavaid viise köögiviljade, kala ja liha valmistamiseks.
Traditsiooniliselt valivad paljud inimesed sinna kõrvale joogiks õlle. Kuid üha rohkem on ka gurmaane, kes eelistavad veini. Sommeljee Anastassia Puntussova Neto on ette valmistanud veinivaliku igale maitsele.
Isegi kui teie jaaniõhtul kohtuvatel sõpradel on täiesti erinevad eelistused – mõni armastab ainult kergeid salateid ja grillitud köögivilju, teine klassikalist šašlõkki sealihast, mõned hindavad kvaliteetset lihalõiku ning keegi on tõeline hedonist ja eelistab grillitud mereande –, leiab sellest veinivalikust igaüks endale sobiva.
On mõned lihtsad reeglid, mis aitavad teil valida veini iga toidu juurde. Valides võite järgida sarnasuse põhimõtet või mängida kontrastiga:
- kergete roogade juurde kerged veinid;
- küllusliku söögikorra juurde täidlased veinid;
- rasvarikaste toitude juurde kõrge happesusega veinid;
- soolase toiduga puuviljased veinid;
- hapuka toiduga happelised veinid;
- magustoidu juurde dessertveinid;
Prike e-poes pakkumine grillroogade veinivalikule kuni 04.07.2022.
|