Uued tuuled kange alkoholi riiulil – Cognac Ragnaud Sabourin ja McHenry Distillery Gin Tasmaaniast
Cognac Ragnaud Sabourin
Grande Champagne ala „kuldse kolmnurga“ kroonijuveel
Käsitöö, aeg, kvaliteet.
Perekond Ragnaud Sabourin tegutseb Cognac’i piirkonnas, Grande Champagne ala “kuldses kolmnurgas” nii 35 hektaril viinamarjakasvatajana kui ka nende kokkuostjana juba aastast 1850. Nende perefilosoofia on käsitöönduslik konjak, „viinapuust eaux-de-vie’ni“, toota vaid tippkvaliteeti ning väga limiteeritud kogustes.
Pärast piirkonnale omast kahefaasilist destillatsiooniprotsessi suunatakse konjak õilistuma prantsuse tamme vaatidesse perekonna keldritesse. Nende keldrid on suured, mahutades 15-17 korda rohkem konjakit, kui on kogu nende aastane toodang. Selline unikaalne olukord annab võimaluse toota igal aastal just nii palju konjakit, kui sel hetkel vaja.
McHenry pere destillatsioonikoda asub Tasmaania põhjaosas, Mount Arthuri mäe külje all – Austraalia kõige lõunapoolsem ginitootmine. Teadaolevalt on tegemist üleüldse maailma kõige lõunapoolsema perekondliku destillatsioonikojaga. Tasmaania on muust maailmast ja tööstusest niivõrd eraldatud, et kõik tuuled, mis üle selle saare puhuvad on juba poolel teel saastest vabanenud. McHendrydel on oma valdustes ka isiklikud ülipuhtad lõppematute varudega veeallikad ning ärgem unustagem kohalikke taimi ja ürte, mida ei leia kusagil mujal maailmas. Kõik need faktorid annavad põhjuse just selles asukohas neid unikaalseid gin’e luua.