Aasta Vein 2022 konkurss

Reglement

 

MTÜ Eesti Sommeljeede Assotsiatsioon kutsub kõiki viinamarjaveinide maaletoojaid ja -tootjaid osalema Eesti Aasta Vein 2022 konkursil. Eesmärgiks on tunnustada aasta parimaid veine kuld-, hõbe- ja pronksmärgiga, mis antakse välja igal kalendriaastal (Veinimessil või eraldi üritusel). Sellel aastal kuulutame auhinnad välja 9. Venimessi raames, 10 märtsil.

Tunnustus annab sommeljeedele ja tavatarbijatele võimaluse saada kiiret infot väljapaistvate veinide kohta ja osalenud ettevõtetele tööriista oma toodete turunduseks.

 

  • Osalemistasu (katab võistluse korraldamisega seotud kulud):
  • kuni 10 vein – 20 €/pdl ESA toetaja ja 30 €/pdl kõik teised ühe esitatud toote kohta
  • 11 ja rohkem veini – 15 €/pdl ESA toetaja ja 25 €/pdl kõik teised

 

Registreerumise tähtaeg on 14. veebruar 2022. Registreeruda saab SIIN

Registreerumisel palume võimalikult täpseid andmeid esitatava veini kohta, et me saaksime anda detailse info degusteerijale. Iga veini kohta tuleb täita eraldi registreerumine, seega soovitame registreerumislehed täita hoolikalt. Palume kindlasti täita registreerumine korrektse õigekirjaga!

  • Registreerumise järel saadetakse arve, mis tuleb tasuda enne veinide saatmist.
  • Konkursile saadetavad veinid tuleb saata hiljemalt 18. veebruariks 2022 Eesti Sommeljeede Assotsiatsiooni kontorisse Masina 11.
  • Konkursile tuleb saata 2 pudelit normaalsuuruses veini (75 cl) või vastav ekvivalent juhul, kui pudel on väiksemas mõõdus. Magnum pudelite puhul tuleb siiski esitada 2 pudelit.
  • Saadetis peab olema markeeritud iga toote kohta täpse infoga (maaletooja ja vastutav kontakt).
  • Igat veini hinnatakse iseseisva tootena, mitte võrdluses teistega. Degusteerimise lihtsustamiseks jagatakse veinid kategooriatesse. Täpsed veinide kategooriad selguvad pärast kõikide veininäidiste kohale jõudmist ja otsustatakse žürii poolt. Žürii jätab endale õiguse anda välja lisatunnustusi, näiteks parim valge vein konkursil vms.

 

jätkub:

HINDAMINE:

Veine hindab professionaalne žürii, mis koosneb Eesti sommeljeedest, joogispetsialistidest ning ajakirjanikest. Kõiki veine hinnatakse pimedegustatsioonil, kusjuures hindajatele on teada hindamiseks vajalik info- veini stiil, viinamarjasort jms ning hinnaklass. Kõik veinid serveeritakse korrektsel temperatuuril otse pudelist (ei dekanteerita).

Veine hinnatakse 100 punkti süsteemis:

  • Kuld                           90 – 100 punkti
  • Hõbe                           84 – 89,9 punkti
  • Pronks                          79 – 83,9 punkti

 

Kõikidele võitjatele edastataks elektroonilised tunnistused ja märgised, mida saab kasutada turunduslikel eesmärkidel. Kõikidele märgise võitjatele edastatakse nende kohta täpne tehniline informatsioon, mille alusel saab igaüks oma partner-trükikojalt soovi korral kleebiseid tellida.

 

Žürii kontakt ja info tehnilistes küsimustes:

Aivar Vipper, aivar@sommeljee.ee, tel 5660 3020

Kristjan Markii, president@sommeljee.ee, tel 5818 2682