SUVI TÄIS MARJU

 

Suvi ja marjad käivad käsikäes nagu vein ja toit.

 

Mahlakad suvemarjad sobivad nii magustoitude, salatite ja miks ka mitte grillitud pardifilee juurde.

 

Suviseid veinisoovitusi jagab meie sommeljee Urvo Ugandi.

 

Saperavi

Marani Sparkling Rose Medium Dry, Gruusia

Tutvu veiniga siin

 

 

Tempranillo

Luna de Murviedro Sparkling Rosé Alcohol Free, Hispaania

Tutvu veiniga siin

 

 

Muscat

Martini Rose, Itaalia, Piemonte

Tutvu veiniga siin

Pavlova värskete marjadega

VAJA LÄHEB

  • 5 L muna
  • näpuotsaga soola
  • 1 tl veini või õunaäädikat
  • 1 tl kartulijahu
  • 300 g peensuhkrut
  • 1 vanilje kohupiimapasta
  • 200-300 ml vahukoort
  • 2 spl suhkrut
  • mündilehed
  • värskeid marju

 

VALMISTAMINE

 

Eralda toasoojad munakollased valgetest. Lisa munavalgele näpuotsaga soola ja tl veini või õunaäädikat ning vahusta munavalge kergeks vahuks. Seejärel lisa osade kaupa suhkur ja vahusta. Kui on vaht on moodustunud, sega kergelt sõelutud kartulitärklis munavahuga. Kuumuta ahju 200 kraadini ja kui ahi on kuum aseta besee ahju ja keera temperatuur kohe 150 kraadi peale. Jäta kook tunniks ahju ja keera temperatuur siis maha. Hoia ahjuuks praokil ja lase koogil ahjus jahtuda. Vahusta 200-300 ml vahukoort 2 spl suhkruga. Aseta beseele lusikaga vanilje kohupiimapastat ja sinna peale lase tordipritsist vahukoort. Kaunista kook marjade ja mündilehtedega. Puista peale peensuhkur.

 

Retsept pärineb siit

Grillo

Musita Grillo, Itaalia, Sitsiilia

Tutvu veiniga siin

 

 

Chardonnay

Domeniile Franco-Romane Chardonnay „Crai Nou“, Rumeenia, Dealu Mare

Tutvu veiniga siin

 

 

Pinot Grigio

Kellerei St.Pauls Pinot Grigio, Itaalia, Alto Adige

Tutvu veiniga siin

 

Maasika ja brie juustu salat

 

VAJA LÄHEB

  • hulk rukolalehti
  • hulk priskeid basiilikulehti
  • viilutatud Brie juustu
  • sektoriteks lõigatud maasikaid
  • palsamiäädikakreemi
  • värskelt purustatud aromaatset musta Penja pipart

 

VALMISTAMINE

 

Laota rukola taldrikule. Puista peale basiiliku lehti, maasika sektoreid ja viilutatud Brie juustu. Nirista üle palsamiäädika kreemiga ja purusta peale head musta pipart! Nii lihtne see ongi!

 

Retsept pärineb siit

Pinot Noir

Earth Oregon Pinot Noir, USA, Oregon

Tutvu veiniga siin

 

 

Barbera

Fontanafredda Barbera d’Alba, Itaalia, Piemonte

Tutvu veiniga siin

 

 

Bobal

Bodegas Murviedro Bobal “Sericis” Cepas Viejas, Hispaania, Utiel-Requena DO

Tutvu veiniga siin

Grillitud pardifilee murelikastmes

 

VAJA LÄHEB

  • 750 g Rannamõisa Jahutatud pardirinnafileed

    Mop-kaste:

  • 1 kl murelikompotimahla
  • 0,5 kl valget veini
  • 1 tl Worchesteri kastet
  • 1 tl mett
  • soola, pipart

 

VALMISTAMINE

 

Esmalt valmista mop-kaste, selleks pane kõik ained potti ning kuumuta keskmisel kuumusel ca 20 minutit. Lõpuks maitsesta soola ja pipraga. Kuivata pardifileed majapidamispaberiga. Tee nahaga poolele noaga sisse umbes 1cm vahega sisselõiked (jälgi, et ei kahjusta pardiliha). Hõõru fileed kergelt soolaga kokku. Aseta pardifileed naha pool all grillile (võid kasutada grilil ka spetsiaalselt panni). Pintselda pealt mop-kastmega. Küpseta liha ca 8-10 minutit, vahepeal paar korda liha mopiga pintseldades. Kui naha pool on ilusti kuldpruun keera liha ümber ning küpseta umbes sama kaua, samuti paar korda vahepeal pintseldades. Tõsta fileed grillilt ning paki need eraldi fooliumitesse. Lase fooliumis rahuneda/järelküpseda ca 5-10 minutit. Serveeri õhukesteks viiludeks lõigatuna koos aurutatud juurviljadega.

 

Retsept pärineb siit

 

Eesti parim

mittealkohoolne jook 2020

 

Re-Crafted Crafter’s – Junibeer –

kadakamarjamaitseline & mõõdukalt magus.

 

Tegemist on siidise struktuuriga käsitööjoogiga, mille maitses on tunda kadakamarjale iseloomulikke mõrkjaid ja puiduseid nüansse. Joogi valmistamiseks taaskasutatakse Crafter’si džinni destillatsioonis töödeldud kadakamarju.