Meie oktoobrikuu pakkumistest on raske mööda vaadata, hinnad valitud toodetel on langenud kiiremini kui sügisesed lehed. Aastalõpu pidustused on lähenemas!
Sumedate sügisõhtute saabudes hakkame edrinksis taas pihta ka veiniõhtutega. Veinimaailma sukeldumiseks alustame 20.oktoobril kell 18:00 sissejuhatava Veini ABC veiniõhtuga meie hubases Pärnu mnt tagatoas. Lisainfot leiab meie FB lehelt või degust@edrinks.ee. Kohtade arv on piiratud.
CHAMPAGNE VEUVE CLICQUOT BRUT 12,0%VOL 0,75L
Värske ja jõuline, struktuurne puuviljasus ilusas tasakaalus vürtsika mineraalsuse ja jõulise järelmaitsega. Suurepärane aperitiiv ja täiuslik tähtpäevajook, mida võib nautida iga söögikorra kõrvale. Pinot Noir domineerimine annab struktuuri, Pinot Meunier lisab ümarust ning Chardonnay elegantsi.
UUS! RAVENTÓS I BLANC BLANC DE BLANCS BRUT 12,0%VOL 0,75L
Siidine, röstine, tunda kuivatatud troopilisi puuvilju nagu banaan ja virsik.
Raventós on esimese Hispaania vahuveini (Cava) autor. Tänaseks on Raventós loobunud Cava nimest ning prioriteediks on filosoofia, et Raventose poolt toodetav vahuvein sobib hästi alternatiiviks šampanjale.
Aromaatne, valged lilled, küps pirn, sidrun, virsik, aprikoos ja kerge mesisus. Maitselt värske, puuviljane, heas tasakaalus tsitruselise happesuse ja kergelt kreemise järelmaitsega. Tunnustused:
Kuldmedal -Tastings.Com The Beverage Tasting Institute 2020.
Kuldmedal – Gilbert & Gaillard 2020.
Troopiliste puuviljade ja valgete lillede aroom. Maitselt värske ja puuviljane, meeldiva tsitruselise järelmaitsega. Kerge ja värske poolvahuvein, mis on ideaalne aperitiivina, kokteilidesse segatuna või piknikule.
UUS! EMRICH-SCHÖNLEBER NAHE RIESLING TROCKEN 11,5%VOL 0,75L
Aroomis valgesõstar ja tsitrused. Maitselt kuiv, kergelt mineraalne, hea happesusega, elegantne, värske ja elav. Sobib suitsulõhega, mereandidega, kalaroogadega, hapukapsaga ja lihtsalt niisama nautimiseks.
Värske ja puuviljane, esile kerkivad laim, ananass, greip ja valge virsik, lisanduvad kerged kooresed ja floraalsed noodid.
Maitselt keskmise täidlusega, lopsakas puuviljasus heas tasakaalus värskendava happesusega.
Mahlase kirsiaroomiga. Maitselt pehme ja sametine, tunda on küpseid punaseid marju. Sobib hästi suupistetega, tomatikastmes pastaroogadega, lihapallidega, pitsaga, küpsete juustudega ning niisama nautimiseks.
Maitselt kuiv, troopiliselt puuviljane, kergelt kreemise alatooniga, üle keskmise täidluse ja elegantse happesusega, maitses on tunda tsitruselisi, greipi, pirni, ürte. Vein on pika, puuviljase ja mineraalsusest kantud järelmaitsega. Mõnus vein aperitiiviks, toitudest sobivad ürdivõis küpsetatud valge kala, road kanalihast, pehmemad juustud.
Päritolumaa: Jaapan. Värske ja siidise tekstuuriga, esile kerkivad kadakamari ja tsitruskoor, millele lisanduvad kirsiõied ja roheline tee, järelmaitses piprased noodid. Nimetus “Roku” tähendab jaapani keeles number kuut, mis viitab kuuele kohalikule taimele, mida on lisatud traditsioonilisele džinni retseptile. Need kuus taime on Sakura õied (kirsipuu), Sakura lehed, Sencha tee, Gyokuro tee, Sansho pipar ja Yuzu koor.
Aroomis tunda vaniljet, puiduseid ja suitsuseid noote. Maitses vürts, vanilje, tamme tanniin ning toffee magusus. Kariibidelt pärit suhkruroo melassist destilleeritakse Ahvenamaal Smakby destilleerimiskojas algne rumm, mis laagerdub edasi Soome tammedest valmistatud vaatides. Soome tammevaatide kasutamine rummi laagerdamiseks on maailmas esmakordne! Vaat annab tootele tumepruuni värvuse ning põhjamaised maitsenoodid.
Keskmise täidlusega, kergelt mõrkjas, humalase ja kergelt karamellise järelmaitsega. See õlu on kuulus oma kvaliteedi poolest – spetsiaalne humalasort “Saaz” annab õllele lillelist ja vürtsikat aroomi, ning mõrkjat järelmaitset. Tuntud “Moravia” odralinnased lisavad õllele aga pehme ning nauditava tasakaalu.
Värske ja karge, linnaseline, järelmaitse on kuivemapoolne ja kergelt mõrkjas. Hopster on sündinud kahe toiduhullu- sommeljee Kristjan Peäske ja Janno Lepiku kirest hea õlle järele. Hea õllevalik on nende restorane iseloomustanud nende sünnist alates. Tegemist on mustlaspruulijatega, mis tähendab et neil puudub oma õllekoda.