Hea veinisõber!

Rahvakalendris on märtsil mitu nime: hangekuu, näljakuu, linnukuu, kehvakuu, paastukuu. Meie meelest võiks ühtaegu kevadist päikest ja talviseid lumehunnikuid pakkuva kuu nimetada veinikuuks, sest uudistamist ja maitsmist jagub küllaga ning veinisündmused kutsuvad erinevatesse Eesti nurkadesse. Juba eeloleval nädalavahetusel kohtab Veinisõbra tüdrukuid Kuressaares, kuu teises pooles tutvustame veine Tartus ja korraldame ühe ainulaadse meistriklassi Tallinnas.

 

Kohtumiseni Veinisõbra kaupluses ja eelseisvatel sündmustel!

Saaremaa Mullifestival 9. märtsil

Saaremaa ettevõtlikud naised korraldavad eeloleval nädalavahetusel Kuressaares festivali NOM (Naised Omas Mullis), mis ühendab moe-, ilu, tervise- ja heaoluteemad. NOM-i üks osa on Saaremaa Mullifestival, mis kuulutab 9. märtsil Kuressaare Eesti vahuveinipealinnaks ja pakub Kuressaare Kuursaalis (Lossipargi 1) ehk Mulliteegis võimaluse tutvuda pea kahekümne maaletooja vahuveinide valikuga, samuti osaleda temaatilistel koolitustel. Kuigi NOM-i nimest võiks arvata muud, on kuuldavasti sündmust ja vahuveine nautima oodatud ka mehed.

Mullifestivali uksed on avatud kell 14-21, osavõtutasu on 5 eur. Loe festivalist lähemalt siin.

 

Mullifestivalil esitleb vahuveinide valikut ka Veinisõbra naiskond. Kell 15 algaval koolitusel tutvustab meie sommeljee Kaidi Kerdt traditsioonilise ja Charmant meetodi eripärasid. Lisaks teooriale saab ise ära proovida, et kas ja milline vahe nende meetodite toel valmistatud vahuveinidel on. Loe koolitustest lähemalt ja registreeru siin.

Vahuveiniõhtu GMP Pâtisserie’s 15. märtsil

Kas teadsid, et Tartu südalinnas asuv kohvik GMP Pâtisserie ei piirdu vaid prantsusepäraste kookide ja kohvijookidega, vaid pakub ka veinielamusi? Prantsusliku elu nautimise kunsti juurde käib teadupärast lisaks toidule ja joogile ka temaatiline vestlus ning seda võimalust pakume 15. märtsil algusega kell 19.00, kui kohviku peakokk Koit Uustalu ja meie sommeljee Kaidi Kerdt lahkavad erinevatest maadest pärit vahuveinide hingeelu ja tutvustavad jookide sobitamist toitudega.

 

Tervitussuupisted

Kitsejuustu trühvel sibulamoosiga

Külmsuitsulõhe ja õun

Bedin Prosecco Brut, Itaalia

Roog 1

Siig

Soolafilee, kurgikaste, õunasalat

Bedin David Rose Brut, Itaalia

Roog 2

Veis

Tartar, kappar, tomati-punase sibula kaste, sinepikreem

Boeckel Cremant Blanc de Blanc, Prantsusmaa

Roog 3

Koha

Filee, pesto risotto, või-sidruni kaste, marineeritud fenkol

Champagne Schloesser Tribaut Premier Cru, Prantsusmaa

Dessert

Pâtisserie koogilõik

Espumante Silver, Hispaania

 

Info ja kohtade broneerimine: kohvik@gmp.ee. Osalemistasu on 39 eur. Osalejate arv on piiratud, koha kinnitab ettemaksuarve tasumine.

Masi Fresh & Dry meistriklass 21. märtsil

Veinisõbrast on saamas Amarone austajate kohtumispaik, sest temaatilised koolitused on järjepanu välja müüdud ja fännid küsivad aina lisa. Komplimendina pakub Eesti kogenuim Amaronede ekspert Kaidi Kerdt asjast sügavamalt huvitatutele ainulaadse võimaluse osaleda meistriklassis, mille käigus saab teha tutvust appassimento meetodi eripäradega. Põhja-Itaalia Veneto piirkonna hinnalised punaveinid sünnivad teadupärast kuivatatud viinamarjadest ja erinevatest viinamarjasortidest valmistatud veinide segamisel. Masi Fresh & Dry võtab appi appassimento meetodi elushoidmist, tutvustamist ja kaasajastamist oma missiooniks pidava veinimaja näite. Meistriklassis saad proovida erinevate viinamarjasortide värsketest ja kuivatatud marjadest tehtud veine ning kogeda, mis saab siis, kui neid omavahel segada.

 

Aeg ja koht: 21. märtsil kell 19-21, Veinisõbra koolitusruumis (Kalasadama 2).

Info ja kohtade broneerimine: info@veinisober.ee. Osalejate arv on piiratud, koha kinnitab ettemaks selgitusega “Amarone” summas 25 eur/külaline Wine Consult OÜ kontole EE422200221053097483.

Veinisõbra sommeljeed soovitavad:

märtsi 6-pakk soodushinnaga

Märtsikuu sooduskomplekt tutvustab veinisõpradele Bordeaux’ juurega François Lurtoni innovaatilist käekirja. Uuendusmeelne prantslane on võtnud nõuks ühendada Vana ja Uue Maailma parimad pooled ning katsetada Argentinas kohaliku pinnase ja kliima mõju Euroopas teada-tuntud viinamarjasortidele. Tuleb tunnistada, et katsetused on olnud igati edukad ja tulemus väärib maitsmist. Sooduskomplektis on 2 valget, 2 roosat ja 2 punast veini.

6-pakk on märtsis müügil soodushinnaga 56 eur.

  • François Lurton Piedra Negra Pinot Gris on ülimalt kerge ja säravalt värske iseloomuga valge ökovein, milles aimub sidrunikoort ja pirni. Lurton oli esimene, kes Itaalia tuntud viinamarjasorti Argentinas kasvatada proovis. Alguses vaid katsetamiseks istutatud viinapuudest on tänaseks saanud Argentina suurim Pinot Gris’ kasvuala. Pole ka ime, sest esmapilgul kergemapoolse veinielamuse teeb huvitavaks soolakas ja veidi vürtsikas järelmaitse. Soovitame nautida aperitiiviks või kalatoitude kõrvale.
  • François Lurton Piedra Negra Pinot Gris Rosado püüab pilku säravalt roosa värviga, aga see pole õnneks ökoveini ainus huvitav iseloomujoon. Lõhnameelt tervitab Pinot Gris’ viinamarjasordile iseloomulik tsitruseliste nüanss, koos viinamarjakestadest pärit roosale toonile on vein samast allikast saanud ka mahlaselt marjase aroomi. Vein on kuiv ja meeldiva happega. Soovitame kana-, kala- ja sealiharoogade kõrvale.
  • François Lurton Reserve Malbec paneb särama algselt Prantsusmaalt pärit, aga tänaseks Argentina rahvusviinamarjaks tõusnud sordi karakteri. Sügavpunane nektar pakub suurepärase lõhna- ja maitsebuketi, milles kerkivad esile punased marjad koos nelgi ja musta pipra vürtsikate nüanssidega, samuti kerged tammelaagerdusele vitavad šokolaadi- ja kohvinoodid. Meeldivalt pehmete tanniinidega punavein on heas tasakaalus. Soovitame liharoogade juurde.

Veinisõbra Tallinna kauplus, Kalasadama 2 Tallinn, 10415
Telefon +372 53 023 009, e-post: info@veinisober.ee
Oleme avatud: E-R kell 10-19, L kell 10-15
www.veinisober.ee